Kompis dejting, Kompisdejting nya trenden – så bär du dig åt | SvD

Hjälp dina vänner att hitta kärleken med ny dejtingapp | Elle
Vad är bra aktiviteter att göra på en kompisdejt?

Du måste aktivera javascript för att sverigesradio. Appen har skapats av Malin Wernersson i Örebro.

Metro Mode 27 February Att skaffa nya vänner när du är vuxen kan kännas betydligt mycket svårare än när du var liten.

Hon är själv mamma till en kille med funktionsnedsättning kompis dejting det var så hon kom på idén med appen, berättar hon: — Jag startade den här appen för att jag själv har en son som är 23 år och han längtar jättemycket efter nya vänner att hitta på roliga saker med, säger Malin Wernersson. Hitta någon som upplevt samma sak Malin arbetar också som personlig assistent och har märkt att personer med funktionsnedsättning ibland kan ha svårt att hitta nya vänner: — Ja, jag vill en göra en app som gör det lätt-tillgängligt att kunna träffa nya kompisar eller kanske hitta kärleken i livet.

Vi vänder kompis dejting till människor som har någon form av funktionsnedsättning som gör att man vill kanske hitta kompis dejting som har upplevt samma sak.

Kontakt Sluta lyssna på dejtingråd från dina kompisar! Jag har bloggat om det här och härpratat om det i radioskrivit en artikel om det och gjort en youtubevideo. Och nu vill jag ta upp det igen, för det är ett ständigt återkommande problem och helt ärligt gör det mig galen!! Det jag pratar om är att lyssna på dejtingråd från sina kompisar.

Presentera sig med video Appen är gratis att ladda ner till smartphones. Och precis som med andra kompis- eller dejtingappar får man fylla i lite information om sig själv.

kompis dejting dating i undersåker

Och om det är svårt kan man presentera sig ändå, säger Malin: — Om man har svårt att skriva så kan man även filma in en liten videosnutt om sig själv där man säger hej och berättar lite kort om vem man är.

Det finns ju en del dejtingappar där det kanske finns människor som inte vill väl.

Sämsta DEJTEN någonsin - KORTFILM

Hur vet man att den här appen är säker? Och vi som sköter appen får reda på alla som anmäler sitt intresse till appen då och då kontrollerar vi användarna, ser om det är rätt målgrupp. Inte stämma träff med okända Malin säger att även sorunda par söker man de försöker göra appen så säker som möjligt, är det också viktigt att vara försiktig och till exempel inte träffa någon helt ensam kompis dejting man känner personen.

kompis dejting husby par söker man

Och om någon beter sig illa i appen är det bra att berätta det: — Om man skulle känna att någon är obehaglig så kan man blockera den personen och också rapportera det till oss som jobbar med appen.

Vad hoppas du att den här appen ska leda till? Det skulle vara jätteroligt om ensamma människor faktiskt fick en kompis som betyder mycket, vi har alla behov av närhet och vänner. Kan jag bara glädja någon så har jag blivit jättenöjd, säger Malin Wernersson som har skapat appen VillJaSes för personer med funktionsvariationer.

kompis dejting kvinna söker man hallsberg

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.

kompis dejting dating sweden åsele

Om Klartext Nyheter på ett lite lugnare sätt och med enkla ord. Vardagar

  • Hinge: Berätta mer om dig själv En av dejtingapparna som fullkomligt exploderat globalt är Hinge.
  • Dating app i skärholmen

Se även