Kvinno profiler,

Kvinnoprofiler - Minabibliotek

Sök Hela listan: Här är näringslivets mäktigaste kvinnor För a året i rad och för första gången i Dagens industri — här är årets lista över Näringslivets mäktigaste kvinnor.

"Не здесь, - подумала .

Vi presenterar kvinnor med stor makt att utveckla sina bolag och organisationer och därmed hela samhället mot ett jämställt näringsliv. Carina Åkerström, Vd, Handelsbanken Carina ÅkerströmFoto:Joey Abrait Efter en chefskarusell med tre vd-byten på fyra år var det i fjol dags för Carina Åkerström att kliva högst upp i storbankens hierarki.

Det är nu upp till henne att som första kvinna på posten vända Handelsbankens nedåtgående trend med kostnader som ökar snabbare än intäkterna.

dating site karlskrona dejt lane- ryr

I verktygslådan har hon omkring Skotskan är rätt kvinna på rätt plats i den hårt konkurrensutsatta operatörsbranschen. Vinnare i kategorin Ägare Caroline BergFoto:Joey Abrait Har allt mer tagit över som familjeöverhuvud och styr nu över svensk detaljhandels mäktigaste sfär, Axel Johnson.

Senaste boktipsen

Därmed är hon ytterst ansvarig för den långsiktiga strategin för bolag och varumärken som Åhléns, Hemköp, Willys, Dustin, Designtorget, Filippa K med flera i en tid när hela handeln står inför ett aldrig tidigare skådat förändringstryck i spåren av e-handeln och de allt tuffare hållbarhetskraven från omvärlden.

Foto:Jack Mikrut Förvaltar ett viktigt arv, men kvinno profiler helst ny mark och går sin egen väg. Lämnade under de flesta uppdragen i Kinneviksfären för att i stället använda sin erfarenhet, kvinno profiler makt, sina pengar kvinno profiler kontakter till att hjälpa unga och innovativa entreprenörer att få sina idéer och bolag att växa. På god väg att bli en av de viktigaste spelarna i VC- och startup-Sverige.

hedvig eleonora single dejta i askersund

Vinnare i kategorin Stjärnskott Annica Bresky. Foto:Jesper Frisk Klimatkris och plastförödelse är några av mänsklighetens allra största utmaningar just nu.

torsåker speed dating dejta kvinnor i dörby

Som den tyngsta direktören i europeiska skogsindustrin har hon makten att driva kvinno profiler omställningen från fossil­åldern till dejt nödinge framtida biobaserad värld med den svenska och nordiska skogen som den värdefulla ­råvaran. Foto:Petronelle Halvorsen Mäktigaste kvinnan i den svenska verkstadsindustrin som ska ta den stolta svenska paradgrenen gruv­utrustning mot nya djup.

Ну вот, ишь какая, - сказала Николь со смешком, поднимая девочку Держа ребенка на руках, Николь было трудно собрать пожитки. Наконец ей удалось это сделать, и она медленно направилась к цивилизации. Они находились примерно в трех сотнях метров от ближайшего к ним сооружения Альтернативного Домена.

Hon är en riktig långvägare i branschen med 20 år i en rad olika roller inom Atlas Copco, från vilket Epiroc senare knoppades av. Møller-Mærsk tog hon klivet över Atlanten och blev mäktigaste svensk i amerikanskt näringsliv.

Barnen är FASTBUNDNA i sina sängar! - STORYTIME

Som finansdirektör i problemtyngda General Electric har hon ett av USA:s tuffaste jobb med att kapa kostnaderna och minska skuldberget i konglomeratet samtidigt som myndigheterna granskar koncernens ifrågasatta redovisning. Foto:Patrik Olsson Astra Zeneca må vara brittiskt men läkemedelsjätten och dess Sverigechef har en central plats i den viktiga svenska lifescience-sektorn, som ­förebild, motor, partner och kompetensförsörjare.

Visa mer Kristdemokraternas partiledare: "Klart man blir rädd" Ebba Busch Thor Partiledare, 33 år För Kristdemokraterna har det gått både upp och ner det senaste året, men förtroendet för den debattskickliga partiledaren Ebba Busch Thor är starkt hos väljarna. Aldrig har detta parti haft en ledare så orädd för att sticka ut. Förutom att hon agerar med stort självförtroende i politiken, meddelar hon sin skilsmässa på Instagram och glammar på Elle-galan. Symboliskt att denna folkbildare tog över just Sara Danius stol.

Hon är inte bara Sverigechef utan har också plats i koncernledningen där hon är ­globalt ansvarig för branschens viktiga områden regelefterlevnad och hållbarhet. Foto:Joey Abrait Från en av Finanssveriges mäktigaste i egenskap av förste vice riksbankschef har hon nu en stor del av hela det europeiska banksystemets öde i sina händer.

  • Kvinnoprofiler Fördjupningsbok
  • Årets kvinnor – se hela Expressens lista med namn

I Europeiska centralbankens tillsynsmyndighet ska hon hålla örnkoll på de större, systemkritiska bankerna i Europa och ­därmed vidmakthålla stabila finansiella marknader i Europa — och världen. Helena Stjernholm, Vd, Industrivärden.

Se även