Dejting kina. Svensk-kinesisk dejtingapp stoppas – ett år efter miljardaffären

Dejta en tjej i Kina
Gå igenom dina matcher gratis Tillgång till avancerade meddelandefunktioner Pålitlig webbsida som stöds av Cupid Media Varför välja AsianDating?

Sara Lindmark Reporter Det har gått åtta år sedan Yu Wang och Sophia Pan flyttade till Peking för att starta det sociala nätverket P1 tillsammans med två andra svenskar. Göteborgs johanneberg dating är det bara de två som är kvar i det företag som har gått ifrån att vara en plattform på internet till att göra sociala appar för smarta telefoner.

dejting kina bäve dejt

Både Yu Wang och Sophia Pan som i dag är gifta med varandra, föddes i Peking under talets första år. Som sjuåring flyttade Yu Wangs familj till Stockholm och det är här han är uppväxt.

dejting kina dejtingsajt kvistofta

Sophia däremot hamnade i Sverige först många år senare för att plugga en masterexamen i finans på Handelshögskolan och juridik på Stockholms universitet. Medan deras farmor och mormor alltså kämpade för arbetarklassen så har barnbarnen arbetat med att få landets trendsättande och välbärgade ungdomar att gå samman.

  1. Kulturchock i Kina — Botten upp!
  2. Dating app i eriksberg
  3. Asiatisk dejting & singlar på elrincondebarrachina.com™
  4. Som en av de ledande kinesiska sajterna online för kontaktannonser och dejting, har vi fört samman tusentals kinesiska singlar med sina matcher från hela världen.
  5. Södertälje- tveta dejt aktiviteter
  6. Когда их привезли к контрольно-пропускному пункту на границе поселения, внутри Нового Эдема была ночь.

I början var P1 enbart tillgängligt för särskilt inbjudna och utvalda. Bolaget började tidigt arrangera events och utföra marknadsundersökningar åt företag bakom dyra lyxmärken som ville nå ut till kineser med ett intresse för mode och en internationell livsstil. Det var en cool grej att göra en blandning av street style, Facebook och Stureplan. Det blev snabbt ganska high end.

I takt med att smartphones har blivit allt vanligare så har Dejting kina satsat mer på att göra appar. Då blev det också öppet för vem som helst att gå med.

dejting kina single i söderköping

I maj förra året släpptes dejting-appen Tantan - som kan liknas vid Tinders kinesiska motsvarighet. Fram dejting kina mitten av september hade vi en testperiod med bara 10 användare.

I februari i fjol köptes bolaget upp av den kinesiska sociala medier-koncernen Momo i en affär motsvarande 6 miljarder kronor. Nu har dock Tantan tagits bort från flera appbutiker för Android-telefoner i Kina. Detta efter ett beslut av lokala myndigheter, uppger Momo i ett pressmeddelande.

När det började funka så gjorde vi promotions och så har det tagit fart därifrån. Precis som i Tinder ser du folk som är nära dig och kan antingen dra, eller swipa, åt höger eller vänster beroende på om du är intresserad eller inte. Ingen kan dock se dig förrän den du gillat också har gillat dig.

dejting kina hälleforsnäs träffa tjejer

Du blir aldrig rejectad och behöver aldrig blotta dig och säga att du är intresserad heller. Varje aktiv medlem på appen swipar i snitt gånger per dag. Det är så enkelt och jag vet många som gör det när de jobbar, under mötesbordet till exempel, säger Yu Wang.

dejting kina mötesplatser för äldre i knista

I dag har Tantan runt 1,5 miljoner användare varav är aktiva dagligen. Målet är att få upp den senaste siffran till 2 miljoner inom ett år och miljoner dejting kina därefter. Nyligen tog bolaget in 42,5 miljoner svenska kronor i riskkapital från i huvudsak Bertelsmann Asia Investments.

Kombinationen av att det finns många singlar i årsåldern men ingen liknande plattform för dem att mötas på, gör att Yu Wang ser stora möjligheter.

Vad är annorlunda med att dejta i Kina? Grunderna är desamma - människor är människor överallt - men det finns fortfarande några skillnader när det gäller kultur och sociala signaler att notera.

Se även